18859
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18859,stockholm-core-2.4.3,select-theme-ver-9.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive
Title Image

Over Voorwaarts

Voorwaarts – met sprongen vooruit

De naam Voorwaarts staat voor beweging en gericht zijn op de toekomst. Mensen komen bij Voorwaarts om diverse redenen, maar altijd omdat ze verbetering willen. Ze willen anders aankijken tegen een probleem, anders omgaan met een obstakel.

Gedrag, inzicht en systeem – drie niveaus

Soms is de vraag eenvoudig, soms gaat het om een veel dieperliggend probleem. Daarom kunnen we ook op verschillende niveaus aan de slag:

Gedrag

als het gaat om vaardigheden verbeteren zoals grenzen aangeven of contact maken.

Inzicht

voor wie wil weten hoe een probleem is ontstaan, bepaalde (communicatie)patronen wil leren herkennen of zich bewust wil worden van zijn overtuigingen.

Systeem

voor wie duidelijk wil krijgen welke dynamieken er speelden in het gezin waarin je bent opgegroeid.

Over Charlotte van Eekelen

Charlotte van Eekelen werkt sinds [2009] als coach en begeleider met paarden. Ze heeft zich in deze richting gespecialiseerd vanuit haar achtergrond als sociaal-psychiatrisch verpleegkundige in de GGZ.

 

Nadat ze zelf een training met paarden deed, besefte ze dat dit was wat ze wilde. “Ik zag hoe paard en mens direct op elkaar reageren. Natuurlijk stel je als coach vragen, maar door opdrachten uit te voeren met het paard, krijgt iemand niet alleen inzicht, maar ervaart ook hoe het anders kan. Ik vind dat nog elke keer fascinerend om mee te maken.”

 

Charlotte begon haar coachingspraktijk met paarden in 2009. Ze is gediplomeerd post-HBO-gediplomeerd coach (bij HorSense) en als gecertifcieerd systeemcoach aangesloten bij Wind Organisatieontwikkeling.

Haar cliënten zeggen over haar:

‘Charlotte is direct en warm. Ze wist met haar vragen meteen de vinger op de zere plek te leggen.'

‘Ik had meteen vertrouwen in Charlotte, ze geeft je de ruimte om te ontdekken wie je bent en er is geen goed of fout. Het was wel heel intensief, maar we hebben ook vaak gelachen.’

‘Ik heb in de coaching echt stappen gezet die ik niet voor mogelijk had gehouden. Zonder Charlotte was dat zeker weten niet gelukt.’

Over de paarden bij Voorwaarts

Voorwaarts kan beschikken over een aantal paarden en Charlotte kiest er een uit op basis van de kennismaking en de coachingsvraag. Alle paarden zijn vriendelijk, nieuwsgierig en gewend aan mensen, maar het is hun natuur om op hun hoede te zijn. Juist die combinatie maakt dat elke sessie direct de diepte in gaat.

Individuele en groepssessies

Voorwaarts helpt particulieren, zowel met coaching als begeleiding. Bijna iedereen vanaf een jaar of 8 is welkom. We werken alleen niet met psychotische mensen, verstandelijk gehandicapten en dementerenden.

 

Daarnaast zijn we er voor bedrijven, gemeenten, instellingen en organisaties die willen werken aan teamversterking en teambuilding en speciale maatwerktrajecten. Eerder opdrachtgevers waren onder andere De Lage Landen, Rabobank, Summa College, Safety&Quality engineering, Vlisco. Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) en Aloysius De Roosten.

Kennismaken?
Heb je nog vragen of wil je eerst kennismaken voor je een besluit neemt over coaching en begeleiding van Voorwaarts? Neem gewoon contact op en dan praten we verder.
Ik wil kennismaken