21556
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21556,stockholm-core-2.4.3,select-theme-ver-9.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
Title Image

Individuele coaching

Coaching met paarden: ontwikkel jezelf

Als je jezelf wilt ontwikkelen kun je daarover nadenken, erover praten of in therapie gaan. Coaching met paarden voegt daar iets aan toe. Je denkt na, je praat erover, maar je ervaart ook hoe het anders kan. Je leert voelen en komt in contact met jezelf. Daardoor verandert je gedrag, je gedachtegang of overtuiging en krijg je inzicht. Een paard spiegelt jou en dat, in combinatie met vragen van de coach, zorgt ervoor dat je een sprong voorwaarts maakt.

Paardencoaching: zo leer je van het paard

In een coachingstraject gaan we heel praktisch aan de slag met een probleem uit je dagelijks leven, een levensvraag of een verbeterpunt dat je zelf aandraagt. Je krijgt vragen te beantwoorden en gaat gerichte oefeningen doen met het paard.

Omdat het paard tegenstrijdig gedrag direct aanvoelt en hierop reageert met fysieke signalen, geef je samen met het paard antwoord op die vragen. Zo krijg jij, door de combinatie van coaching en paard, inzicht in je eigen gedrag, gevoel en handelen. Je weet dan ook meteen hoe je kunt veranderen.

Zo zit de coaching in elkaar

Een traject start altijd met een intakegesprek. We leren elkaar kennen en formuleren samen een duidelijke hulpvraag. Aan de hand van oefeningen met het paard maken we steeds een terugkoppeling tussen wat er tijdens de opdrachten gebeurt en wat er gebeurt in het dagelijks leven. De sessies vinden buiten plaats, in de natuur.

Meestal zijn er een stuk of vijf sessies nodig, steeds met een paar weken ertussen. Tijdens de sessies komen patronen aan de oppervlakte. Je krijgt inzicht in hoe je die thuis of op je werk kunt veranderen. Soms krijg je daar ook een opdracht voor mee om zo te oefenen.

 

Je hoeft geen ervaring te hebben met paarden en je gaat niet rijden.

Voor volwassenen, jongeren én kinderen

 

Coaching met paard is geschikt voor volwassenen, maar ook jongeren en kinderen vanaf een jaar of acht kunnen er veel baat bij hebben.

Pak aan wat je tegenhoudt

Coaching met paarden is een effectieve aanpak bij allerlei obstakels in je leven:

  • Stress en burn-out
  • Angsten en depressie
  • Verdriet, rouw en verlies
  • Moeite met leidinggeven of opvoeden
  • Communicatieproblemen
  • Te weinig zelfvertrouwen, faalangst

Je kunt met allerlei vragen terecht over jouw persoonlijke groei. Een paar voorbeelden:

  • Hoe zorg ik ervoor dat ik op mijn werk meer gezien word?
  • Hoe herstel ik de band met mijn ouders?
  • Hoe krijg ik meer grip op mijn leven?
  • Ik zou zo graag meer vrienden maken. Waarom lukt dat niet?

Jouw investering

Elke sessie kost € 95,00 inclusief btw. Soms werken we anderhalf uur, soms wel twee – dat maakt voor het tarief niet uit. Let op: coaching van Voorwaarts wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. Verder vraagt Voorwaarts coaching & begeleiding een open houding en positieve inzet.

Voorbeeld:

Stresshantering

Je vindt de balans tussen werk en privé. Na afloop herken je stress eerder, voel je eigen grenzen beter aan en leert daarnaar handelen.

Voorbeeld:

Leiderschap

Je ontdekt wat jouw manier van leidinggeven is, krijgt helder vanuit welke positie je handelt en begrijpt de dynamiek van communicatie.

Voorbeeld:

Omgaan met faalangst

Je leert hoe je faalangst je leven bepaalt en hoe je daar overheen komt, zodat je weer met vertrouwen aan uitdagende opdrachten begint.

Meer weten?
Neem contact op Voorwaarts Coaching & Begeleiding voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met coach Charlotte van Eekelen. Of vertel me eerst meer over Voorwaarts en Charlotte.
Ja, ik wil een sprong voorwaarts maken